Zo makkelijk als een lammetje
Wat eten we vanavond?
Context
Wat eten we vanavond? Geef toe, het antwoord is zelden lamsvlees. De gemiddelde Europeaan eet elk jaar 1,9 kg lamsvlees – België staat op de elfde plaats met amper 1 kg. Oeps, kan beter!
Uitdaging
Veel mensen associëren lamsvlees met feestelijke maaltijden of recepten die veel tijd vragen. Ten onrechte. Want lam is niet alleen goddelijk lekker, maar ook makkelijk en snel klaar te maken. De vraag van één miljoen: hoe overtuig je iemand daarvan?
Idee
Vooral geen geblááááát. Nee, we laten gewoon zien hoe lekker lamsvlees is. Met eigentijdse en sexy gerechtjes voor elke dag. Wij creëren, stylen en fotograferen 90 recepten waarmee we Europa en omstreken drie jaar lang doen watertanden. Heerlijke job!
Internationaal
De Europese campagne ‘Lam, Lekker Makkelijk Fun’ ontwikkelden we in samenwerking met Frankrijk, UK, Duitsland, Denemarken en Ierland via ons internationale Confrad-netwerk. Naast lekkere affiches doen we het ook heerlijk naar lamsvlees ruiken op Facebook, Pinterest en via bannering op culinaire websites. Als toemaatje lanceren we een pr-campagne met de jonge en talentvolle chef Céderic Demey als Lambassador voor België.